Monday, June 11, 2007

Első nap és este

A második napon, felfedez útra vittek a lányok. Átsétáltunk Salthill-be, ami Galway egyik alvóvárosa, másrészt homokos tengerpartja lehetőséget ad a fürdésre. A tenger itt gyönyörű tiszta, már alig várom, hogy megmártózhassam benne a jövőben.

Itt is hagyomány és szokás, hogy napsütéskor a parkok tele vannak fél pucér emberekkel (legyen ügyvéd, szakács, üzletember, akármi…). Egyébként ahogy így beszélgettem Johnékkal, és most már az új lakótársaimmal Damiennel, Tonyval, Liammal és Annamarieval, szerintük még nem volt ilyen meleg júniusban soha.

Ezen az estén főztünk paprikás csirkét, ami jól sikerült. Szerencsére találtam jó pirospaprikát, bár elég mini adagokban árulják errefelé. Két kis zacskó kellett egy ír csirkéhez.

Este benéztünk a városba. Hétfői nap volt, de hihetetlen micsoda kavalkád volt a sétálóutcákon. Minden sarkon zenészek, dobosok (amire mindenki az utcán táncolt), tűzbotosok, különböző előadók; a pubokban ír élőzene, mesemondók (saját magukat igazmondónak mondták, és csak úgy lökték a kalandosabbnál kalandosabb történeteket saját életükből). Meglepetés volt, hogy ezek az emberek mind Galwayből valóak voltak, és ismerték egymást, és minden nap este lejárnak most is egy pintre beszélgetni, hallgatni a zenészeket. Évszázados hagyomány náluk ez a fajta kikapcsolódás, illetve gyakorlatilag így ápolják a kapcsolataikat. Egymást vacsorára hívni a másik házába nem igen szokták, inkább maradnak a jól bevált O’ Connel’s bar-jánál, ahova már 20 éve járnak halat enni. Tehát a pubok állandóan tele vannak este, minden hétköznap és hétvégén egyaránt, 20 évesektől a hetvenesekig.



17 comments:

Globetrotter said...

Micsoda szerencséd van az idővel. Reméljük végig ilyen szép nyaratok lesz és sokat tudtok majd táncolni :)
Hogy megy a munka keresés egyébként?
Majd fotózd le a szállásod is, hogy lássuk, hol laksz :)

Anonymous said...

Azért nem semmi kultúrális élmény lehet, amiről írsz. Bár úgy tűnik, nem rúgnak ki az egyetemről(ha a megkezdett úton folytatom a vizsgázást[3as lettem pénzügyből, de pszzt:)]) de azért lehet meggondolom ezt az ír kalandot a jövőben én is...

majd otthonról a képeidet is meg tdom nézni, ha szerencsám lesz..

ja Dani

Anonymous said...

Hát ja csongi! Azért ez nem semmi! Marha jó a hangulat itt a felvételeken is! A képek is tök jók! örülök hogy raktál föl képeket! én még mindig vizsgázom majd még a héten lesz matekom meg jövő héten számvitel! Ha danival nem találunk itthon munkát kimegyünk hozzátok!! Na jó legyél aztán csak így tovább!!

Rudi

Anonymous said...

http://webcsatorna.hu/filmek/tokiohotel&show=0

ezt lesd meg...ezzzzz...nagyon beteg!!!!

Anonymous said...

Szia Csongi!


Tök jo hogy jol érzed magad:) Hmm én még mindig a vizsgákkal szenvedek de már csak kettő van hátra:D
Koko üdvözöl:)
Aztán további jo kint tartozkodást!

pusz Bogi

Globetrotter said...

Csongi draga, mi ujsag veled? Mar regen irtal? Ez azt jelenti esetleg, hogy sikerult vmi melot talalni? Majd irj, hogy tudjuk minden rendben!

Anonymous said...

Hát ja! csongi elvesztél! reméljük csak azért mert már ki se látsz a melódból és mert olyan sokat furikázol az új céges jaguároddal! :D na irjál nekem ha lesz időd mert mi követjük életed eseményeit! Ja képzeld meglett a matekom ugy hogy most happy vagyok :) holnap már csak egy számvitel és végre végzek! na légy jó! csokoltatom Brittney! Rudi ( the handsome gentlemen! ) :P

Anonymous said...

gyere mááár hazaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!

Anonymous said...

mivel többen is érdeklődtök Csongor barát/családtag hogyléte felöl azokkal tudatom, hogy még életben van... Tegnap kaptam tőle e-mailt, amin erősen kiütköztek a stílusából adódó jellegzetességek.. tehát csalás kizárva biztos valami nagy volumenű dologra vár, ami megéri hogy közzétegye eme becses és előkelő blogon...

Anonymous said...

Hát remélem is hogy hamarosan hallunk felöled csongor pajtás! már hiányzanak a blogger beírásaiad!! ugy hogy irj hogy mi van!!

Anonymous said...

Hé, brádör, mi a kotta odaát, elmaradnak a frissítések! Kérvényeznék tisztelettel egy külön postot az ír nőkről, multimédiás megtámogatással! Amúgy pöpec az oldal, bejövős!

Legkedvesebb lakótársad: David, you know

Anonymous said...

hee-heee

meglett az utolsó vizsgám is.. tehát minden sikeres...(amin megjelentem) ezt csak úgy beírtam hátha elolasod, azért mert nem írsz új bejegyzést...

Cső, és sok szerrencséth

Dan

Globetrotter said...

David - orommel latom, hogy te is felbukkantal. (bar az ir noktol ne varj sokat - nem szepek, a koreaiak szebbek szerintem:)Bar nyilvan ezt egy ffinak kell megmondania ;)
Amugy azota is varom az argentin blogodat!!! Immar vagy feleve:) Ha tul tetszett jutni a sok vizsgan, atpasszolhatna nekem emailben kedves lakasberlo :D

Csongirol meg annyit, hogy azota kemenyen dolgozik es azert nincs neki ideje posztot irnia. Viszont kozzeteszem a levelet jobb hijjan az en blogomon es akkor ott megtudhatjatok mi zajlik vele ;)
(a novere)

Naivszupermen said...

Tsongikám, te éhező ír kisgyerekek megmentője! Mi a helyzet odakint? Ritkán írsz új bejegyzést... :(

Az írországi blogodat (citromtorta ide, almatorta oda :)) az egész szandai brigád olvassa - azaz olvasná, ha végre lenne mit. Belinkeltelek amúgy énnálam is, szóval könnyen előfördulhat, hogy néhány unatkozó fentezi-fordító vagy a rpg.hu flame-jében megfáradt ősfórumozó is idetéced majd néha.

A sapkát, amit beszéltünk, szerintem hanyagoljuk - viszont vmi ócsóbb kiszerelésű M-es (de inkább É-es) U2-pólónak nagyon örülnék ám, mert effélét idehaza nem forgalmaz egy Headbanger-jellegű rokkerbót sem :(((
(természetesen a cuccot itthon kifizetem, ha végre kapok zsét a firkálmányaimért. vagy a Mekiben mosogatásért :)))

És Tanárúr gondolatmenetéhez csatlakozva: tessék egy listát összeállítani a szorgosan elfogyaszttott, Guinessen és Kilkennyn túli ír sörökről!
Pl. osztályozhatnád őket egy 1-5 skálán ;)

Csúúú kapitány

Naivszupermen said...

idetéced=idetéved,
É-es = L-es
(legközelebb talán már felteszem a szemüvegemet is, ha gépelek :))

Anonymous said...

Csúúú kapitány, nem is tudtam hogy szemüveges vagy... Amúgy e-mailt kell neki írni azt hétvégente elolvassa és csoport e-mailben válaszol is :)

Anonymous said...

Szia Csonx!

A szandai gang nevében énis petíciómat fejezem ki amiért nem frissíted a blogodat. Itthon minden ok, pénteken kinéztünk apud szülinapjára is. Írj valamit magadról, mert kíváncsiak vagyunk!

Pets